Skriv det som du sier det

Standard

Skriver du det som du sier det er sjansen stor for at du skriver på et muntlig, løst og ledig språk. Å skrive på denne måten er essensielt om du skriver for web.

Lesere som kjapt ser over en side er ikke interessert i å pløye gjennom velkonstruerte og elegante ord, setninger og avsnitt. De vil rett ned til sakens kjerne. Med et enkelt og greit skriftlig språk som etterligner det muntlige språkets nærhet og enkelhet vil du treffe leseren.

Samtidig må du også bruke triggerord. De riktige og viktige ordene. Riktige og viktige fordi det er de ordene som leseren din selv bruker. Det er de ordene han eller hun er på jakt etter når vedkommende leser teksten. Det er ordene som viser at dette er informasjonen som leseren ser etter. Ord som får leseren til å innse at dette er temaet jeg så etter, dette er siden jeg var på utkikk etter.

woman with coffee and tabletTriggerord er som regel mye brukte ord som også er i bruk i dagligtale. Så å bruke triggerord i teksten vil også være med på å gi den et mer muntlig og lettlest preg.

Muntlig språk føles varmere og nærmere for leseren. Sjansen er større for at du når frem til leseren med ditt innhold om du også treffer leseren på det emosjonelle plan. Det gjør du med et muntlig og personlig språk, ikke et stivt, akademisk eller tungt språk

.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s