Social Media Days 2014 – Oppsummering av dag 1

Standard

Hva er sosiale medier i 2014? Hvor står vi? Kort fortalt: Facebook er 10 år. Hypen har roet seg. Det er i ferd med å bli en etablert kanal eller kanaler – for sosiale medier er mangfoldig. Som Erik Eskedal uttalte i dag: – Å tro at en ikke kan tjene penger på sosiale medier er som å tro at en ikke kan tjene penger på internett.

For noen er sosiale medier en kundeservicekanal, for andre er det en markedsføringskanal og for andre igjen en salgskanal. De aller beste på sosiale medier utnytter sosiale medier fullt ut.

Bare ta eget selskap som et eksempel. Telenor er veldig dyktige på kundeservice på Facebook. Vi er et av Norges absolutt beste på å drive kundeservice på Facebook. Men på Social Media Days fikk vi se en konkurrent som har evnet å gi sin tilstedeværelse på Facebook en større dimensjon utover tradisjonell kundeservice.

Toppsjefen i Altibox, Toril Nag, holdt et innlegg som viste Altibox sin tilnærming til kundeservice på Facebook, og hvordan de har klart å bruke Facebook som en kanal for kundedrevet produktutvikling. Det var interessant å se hvordan Altibox har utnyttet Facebook til virkelig å kommunisere med sine kunder, teste ut nye produkter, få ærlig feedback, for så å ta med seg de tilbakemeldingene tilbake til utviklingsteamet der fokuset er å lage et produkt som kundene blir fornøyde med. De evner å sette kunden i fokus og det fortjener de all honnør for. Jeg ble imponert.

At sosiale medier kan brukes til å finne nye jobber og til å finne kandidater til stillinger er ikke noe nytt. Men 2013 viste at en fortsatt kan være kreativ også her. @selgeren på Twitter, eller Alain Fassotte, sa opp jobben sin og startet sin egen kampanje for å få seg ny jobb gjennom bloggen sin. For en suksess det var. Et skoleeksempel på at en kan få til store ting i sosiale medier ved å tenke utenfor boksen og engasjere andre.

38781-p-MULTIVIEWDen svenske skonettbutikken Footway er et annet skoleeksempel på at en over internett kan skaffe seg lojale og fornøyde kunder gjennom et sterkt fokus på god kundeservice og kundeopplevelse. Det tok ikke lang tid før alle salens kvinner satt på mobilen, iPaden eller Macen sin og surfet etter sko. Jeg ble også imponert av kundefokuset de har og kommer garantert til å teste ut nettbutikken. Et par av “presidentskoen” til Allen Edmonds frister stort!

Svenske Stephanie König tok opp den røde kundeservice tråden i sitt innlegg. Men om jeg kan trekke en konklusjon fra hennes innlegg er det at de aller fleste foretrekker fortsatt telefonen når de skal kontakte kundeservice. Sosiale medier vil nok ikke fjerne behovet for et call centre riktig ennå.

Ting går fortsatt fort i sosiale medier. Lynende fort. Kort tid etter første foredrag av svenske Brit Stakston var Thomas Moen allerede ute med et blogginnlegg publisert fra salen på Latter i Oslo. Sosiale medier vil fortsette å være kjapt, dynamisk og spennende også i 2014. Men en ting er sikkert. Tinder kommer nok ikke til å bli en ny kanal for å kontakte kunder. Sparebank1 SMN sitt Tinder-stunt denne uken fikk kort levetid.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s