ROI på ditt innhold: Hva er verdien av et blogginnlegg?

Standard

Noe av det som gjør at jeg liker å jobbe digitalt, er at det er så lett å måle om noe fungerer eller ikke. Sånn er det også med blogging. Det er relativt lett å se hva slags verdi et blogginnlegg har.

Kan du måle om en reklameplakat på Gardermoen har hatt noen effekt? Det er ganske vanskelig. Men en annonse på Google, Facebook eller en nettavis derimot, de får du tydelige data igjen på.

Reklame på nett blir målt opp og ned, testet, og så flikket på. Slik at annonsen blir optimal.

Egenprodusert innhold kan du også sette en verdi på. En enkel metode for å sette en verdi på eget innhold er å sammenligne det med verdien av betalt innhold.

Eksempel 1 – 4G
Et blogginnlegg om 4G drar 10.000 besøkende til bloggen din. Skulle du betalt Google for å få de samme treffene til din blogg via søk måtte du betalt omtrent 30 kroner per klikk. Det vil si en kostnad på rundt 300.000 for 10.000 besøkende. Så i Google-penger er blogginnlegget verdt 300.000.

Eksempel 2 – Fotballfrue
Fotballfrue har opp mot 100.000 sidevisninger på en dag. Nylig har hun skrevet to blogginnlegg om barnevognen Mountain Buggy. Hva trafikken til disse blogginnleggene er over tid er vanskelig å anslå, men et forsiktig estimat er at de i hvert fall oppnår 100.000 sidevisninger hver, altså 200.000.

Av en eller annen grunn er søkeord med barnevogn relativt billige (de er jo så dyre i innkjøp). Så betalt trafikk vil koste fra omtrent 3,- til 8,- per klikk. For enkelhetsskyld setter jeg prisen til 5 kroner.

Verdien av trafikken fotballfrue generer til sin blogg gjennom søk etter barnevogn for Mountain Buggy er da omtrent 1 million. Fotballfrue har definitivt en verdi for sine annonsører.

Eksempel 3 – (mobil)dekning
Det siste eksempelet er i likhet med nummer en telekomrelatert. På jobbsmartere.no har jeg et blogginnlegg om dekning som har hatt brukbar trafikk. 11.000 sidevisninger er bra for en B2B-blogg. Med en pris hos Google på rundt 30,- per klikk har dette blogginnlegget en annonseverdi for Telenor rundt omkring 330.000 kroner. Det er jeg fornøyd med.

ROI
For å få en fullstendig ROI må du ta med kostnadene. Hva er verdien av all reklameverdien til innholdet ditt minus hva det koster å drive bloggen/nettstedet. Det er kostnadene for å opprette bloggen, kostnader for å drifte bloggen og verdien av tiden det tar å lage innholdet.

Men som du ser over bør du ikke underprise verdien av innholdet ditt. Innhold på en blogg kan ha høyere verdi enn du tror.

Verktøy
For å finne hvilke søkeord som er mye brukt og hva annonseringen i Google vil koste for disse søkeordene bruker jeg Google Adwords.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s